Timmred

Ozzy på utställning

I söndags ställdes Ozzy (Vitterklippens Oz) officiellt i Västerås. Jättefin kritik och bedömning Excellent. Vilket vi är otroligt nöjda med. Nu kan matte Maria klippa ner honom till en mer lättskött frisyr. Vi nöjer oss med en bedömning. Ozzy är hd röntgad, ögonlyst och allt utan anmärkning.

Vi hoppas han ska bli pappa till Lollos nästa kull. (om ca 1 års…:))

 

Posted in dagbok | Leave a comment

Valparna har fyllt 9 veckor

Några är fortfarande kvar här, det är fullt ös hela dagarna med kortare sovstunder. Men visst märks det att de har blivit färre. De är duktigare på att hålla sig, det kissas inte så ofta längre. I gengäld blir då pölarna lite större. Mammorna har i princip slutat ge di, även om valparna försöker. Nu är det flocken som fostrar och de gör vad de kan för att smälta in.

Posted in dagbok | Leave a comment

Victor har flyttat

Vår lilla älskling Victor flyttade till sin nya familj igår.

Vi önskar honom och familjen all lycka. Alltid vemodigt när någon flyttar men man får tänka på det positiva. Victor blir ensam om uppmärksamheten nu. Det är inte en kennelhund förunnat.

Många valpköpare har varit här och tittat på sina blivande familjemedlemmar. Alltid så roligt att träffas.

Valparna växer och blir allt stadigare och kavatare dom har varit ute lite varje dag, nu börjar den riktiga socialiseringen. Barn, andra hundar och så katten förstås har dom träffat. 

Posted in dagbok | Leave a comment

Utbrytarna

2 nyfikna på världen utanför valplådan 🙂 

Lollos tös

Posted in dagbok | Leave a comment

dygn 16, 17

Det finns inte mycket att rapportera om. Dom går upp i vikt som dom ska. Några är lite mindre och några större.

jag lägger in en bild på hur det ser ut i valplådan, så här ungefär 🙂  Dom ligger bara o växer 🙂 Ögonglipor finns det o många nya ljud. Mammorna håller lyorna spotless. Några har rest sig på alla 4 o knallar runt lite. Men inte alla. Dom utvecklas lite olika. Vi väger fortfarande varje dag för att se så ingen halkar efter. Klorna är klippta en gång men det är nog dags att göra det igen.

jag har börjat förbereda valprummen, snart räcker inte lådan till utan dom vill/behöver utforska lite mer. Kompostgaller som täcker alla vägguttag och andra farligheter. sen är det golvet som måste skyddas.

Vivis Kull, 16 dygn

Posted in dagbok | Leave a comment

Kloklippning

Idag, dygn 12, fick Vivis bebisar sina klor klippta. Klor måste klippas en gång i veckan och det ska börjas tidigt. Så detta var veckopremiär för dom

Bäst att hålla till över handfatet i badrummen. Bra ljus och inte lång fallhöjd…dom sprattlar en hel del.

Posted in dagbok | Leave a comment

Lollos kull

Den 27 februari kom Lollo och Sigges kull. 4 killar och 4 tjejer. Huser fullt kan man säga.

Just nu är det lugnt och stilla, båda tikar har mjölk och sköter om sina telningar så bra. Lite logistikproblem för Lollo ett tag bara. Det gäller för alla att nå maten. Men hon gör det så bra.

 

Posted in dagbok | Leave a comment

Vivis kull har hunnit bli 7 dygn

Det har gått snabbt. En hel vecka sedan hon slog oss med stor förvåning och kom med sin stora kull. Mor o barn mår bra, alla äter bra och går jämt o fint upp i vikt.

 

Vivis kull 7 dygn

Posted in dagbok | Leave a comment

valparna har kommit

Äntligen är dom här. Både Lollos och Vivis.

Första dygnen är alltid lite spända för oss alla. Det blir nya rutiner för oss alla. Matte (jag) tillbringar mycket tid i valprummet. Vilket betyder att övrig flock är mer hänvisad till husse…men det går ju himla bra.

I helgen som kommer ska jag börja kika på de mail som skickats av er som är intresserade av valp. Sedan börjar det bli dags att planera in besöken som blir när de är 4-5 veckor:) 

Posted in dagbok | Leave a comment

Det närmar sig….

Vivi går in i sin 8:e dräktighetsvecka så nu har hon 1 vecka kvar…sen hoppas vi att allt går bra. Hon söker boplatser lite överallt. Hon undersöker alla vrår hon kommer åt och tom där hon egentligen inte kommer åt. Precis som hennes mamma alltid har gjort. 

Lollo har två dagar till. Hon söker inte boplats hon verkar acceptera mitt val 🙂

Båda två verkar må bra, mycket stillsamma nu. Hänger med på promenaderna men det springs och busas inte.

Vi själva pysslar lite hemma, förbereder och jag syr…så otroligt slaskigt ute och då är det bra med overaller. Bara tassarna som blir smutsiga…betydligt skönare än att duscha, föna alla när vi kommer in 🙂

Posted in dagbok | Leave a comment