“Tinga”/köpa valp

Hur det går till att köpa valp av oss…
Är du intresserad av någon av våra valpar?

Maila till valp@timmred.se

Mailet ska innehålla:

 1. Namn
 2. Adress
 3. Telefonnummer
 4. Mailadress
 5. Önskat kön. Ange det i ”subjekt/ämne” i mailet….lättare för mig att ha överblick.
 6. Information om er och hur hundens liv kommer att se ut, både som valp och sedan som vuxen.
 7. Vad du har för hunderfarenhet sedan tidigare
 8. Har du haft pälsras tidigare
 9. Hur tänker du kring pälsvård
 10. Beskriv vad du letar efter hos din nya hund
 11. Vad har du för planer och mål med din hund
 12. Varför föll valet på Pudel

“Vi har valpar och har du tur får du köpa en valp….. 🙂 Skämt åsido, men bakom varje skämt finns lite allvar ju.

Jag är noga med var mina valpar hamnar, de är ju mina ögonstenar och jag vill att de får det allra bäst, därför är det viktigt att du har tänkt igenom ditt valpköp ordentligt. Jag vill att hunden ska vara som en i familjen. Kommer det att fungera i din familj, eventuellt flock (andra djur), har ni barn med egna aktiviteter, arbete? Finns den tid en valp behöver?

Man får gärna komma (efter tidsbokning) och hälsa på på kenneln. Dock sätter jag en sista besöksdatum om en tik är dräktig. Två veckor innan beräknad nedkomst ska hon ha lugn och ro och inga främmande besökare får komma. Det är också ett sätt att eliminera eventuell smitta.

Det finns ingen turordning/ kö-lista, men maila in ditt intresse. Ring gärna också, ett bra sätt att få bekräftat att jag fått mailet. (har sett att en del hamnar i skräpposten)

Vi förbehåller oss rätten att välja köpare. Vi bokar oftast in fler familjer till samma valp. Det är först efter vi har träffats som familj bestäms. Valpen får flytta till den där den får det allra bäst, helt enkelt. De är som mina barn och självklart vill jag träffa dem som sedan ska vårda dem. 

När vet man vilken valp man får? Val av valp, eller som det oftast blir, tilldelning vill jag ska ske så sent som möjligt, de bör alltså ha kommit lite längre i utvecklingen. Ofta får man inte välja alls pga att hanhundsägaren kanske vill välja först och inte bestämmer sig förrän väldigt sent. Eller så vill jag spara en till vidare avel och då vill jag också vänta så länge som möjligt. Det är inte bara utseendet som är viktigt, temperamentet är nog så viktigt. Egenskaper man ser först lite senare. 

När valparna är ca 3-4 veckor går jag igenom mailen igen. När vi hittar familjer vi tror på blir man kontaktad och vi kommer överens om en träff. Vi vill ju gärna träffa er och ni oss säkert och sist men inte minst valparna innan vi går vidare. Först då kan man tinga en valp förutsatt att vi båda finner att det blir kanonbra. För att bekräfta bokningen vill jag ha en handpenning (15% av köpeskillingen). Kvitto och köpekontrakt upprättas därefter.

Valpen får tidigast lämna sin mor när den är åtta veckor, enligt Jordbruksverket, jag kan låta någon stanna något längre beroende på hur färdiga jag tycker de är. 

Jag bokar veterinärbesiktning till kullens 8 veckorsdag. Därefter har man 7 dagar på sig att hämta sin valp (veterinärsintyget får inte vara äldre än 7 dagar för att försäkringen ska gälla). Kan man av någon anledning inte hämta valpen inom den tiden kan jag självklart ha den kvar under en rimlig tid (dock högst 7 dagar) naturligtvis efter överenskommelse. Jag upprättar då ett inackorderingsavtal.

Comments are closed.