Om oss

Kennel TimmRed

Kenneln drivs av Monica. Vi bor i ett torp på landet strax utanför Enköping och våra hundar lever med oss i vår vardag. Hundar har vi haft i många år men med ett längre uppehåll då vi har jobbat mycket har det tyvärr inte funnits plats för hund. Efter att jag fått ett avtalserbjudande såg jag chansen att äntligen bli hundägare igen. Det började med en bordercollie och sedan kom det en pudel in i vårt liv och sedan var vi fast. En pudel är som potatischips man måste bara ha fler.

Vi föder upp aprikos och röd dvärgpudel i liten skala. Syften är att få fram friska, sunda och arbetsglada dvärgpudlar. Mentaliteten tycker vi är viktig och våra hundar har därför känd mentalstatus. Eftersom vi är skogsmänniskor gillar vi att pälsen är lättskött så utställning är inte prioriterat. Våra hundar har dock fått fina bedömningar på de få utställningar de varit på.

Våra hundar tränas i agility, rallylydnad, spår och lite andra sporter. Pudeln kan man använda till mycket 🙂 Enormt arbetsglada.

Kenneln består av:

 • Ace, en bordercollie som är född hösten 2009. En otroligt vacker kille som har mycket energi. Han har provat på lite av varje. Vallat, lydnad, agility, spår och sök. Det mesta man kan hitta på och han gör allt med bravur. Han ingår i kenneln men inte i avel.
 • Totte, en röd pudelkille som är född hösten 2010. En söt, pigg arbetsglad liten kille. Han har fått prova på lite av varje också. Samma som Ace utom vallning då förstås. Totte är vår avelshane. Han har givit flera fina valpar.
 • Madicken, född våren 2011, en aprikos rolig tik. Med mycket egna idéer och vill massor. Hon har gått i pension och ska inte  ha fler valpar.
 • Kelly, född augusti 2012. En fin trevlig pigg tik. Mild i temperamentet. 
 • Skorpan, född 2013 egen uppfödning 🙂 En fin tik som vi sparade från Maddes andra kull. Vacker som en dag, utställd med flera excellent. 
 • Alex, en liten röd rolig trevlig kille. född 2015-08-04. Alex är dvärg. Bor hos fodervärd.
 • Lollo, en aprikos mellanpudel. Född 2016-06-01
 • Vivi, född 2017-05-27 egen uppfödning, Tottes och Maddes dotter
 • Monica, som är född :). Jag har haft hund tidigare i livet. Men gjorde ett långt uppehåll eftersom jobbet tog så mycket tid. Efter en avtalspensionering var det dags igen. Det började med Ace och strax efter följde de andra.  Jag har genomfört SKK:s uppfödarutbildning
  Jag är medlem i Svenska Kennelklubben, Svenska Pudelklubben och följer deras krav och rekommenderade hälsotester, Svenska Brukshundsklubben där vi har tävlat en del.
  Vi har godkännande från Länsstyrelsen i Uppsala att bedriva kennel, vårt kennelnamn är godkänt av FCI och SKK.

Comments are closed.