Om oss

Kennel TimmRed

Kenneln drivs av Monica. Vi bor i ett torp på landet strax utanför Enköping och våra hundar lever med oss i vår vardag. Hundar har vi haft i många år men med ett längre uppehåll då vi har jobbat mycket har det tyvärr inte funnits plats för hund. Efter att jag fått ett avtalserbjudande såg jag chansen att äntligen bli hundägare igen. Det började med en bordercollie och sedan kom det en pudel in i vårt liv och sedan var vi fast. En pudel är som potatischips man måste bara ha fler.

Vi föder upp aprikos och röd dvärgpudel i liten skala. Syften är att få fram friska, sunda och arbetsglada dvärgpudlar. Mentaliteten tycker vi är viktig och våra hundar har därför känd mentalstatus. Eftersom vi är skogsmänniskor gillar vi att pälsen är lättskött så utställning är inte prioriterat. Våra hundar har dock fått fina bedömningar på de få utställningar de varit på.

Våra hundar tränas i agility, rallylydnad, spår och lite andra sporter. Pudeln kan man använda till mycket 🙂 Enormt arbetsglada.

Kenneln består av:

  • Kelly, född augusti 2012. En fin trevlig pigg tik. Mild i temperamentet. Hälsokontrollerad UA och Utställd.
  • Alex, en liten röd rolig trevlig kille. född 2015-08-04. Alex är dvärg. Bor hos fodervärd. Hälsokontrollerad UA och utställd.
  • Lollo, en aprikos mellanpudel. Född 2016-06-01. Hälsokontrollerad UA och utställd
  • Vivi, född 2017-05-27 egen uppfödning, Tottes och Maddes dotter. Hälsokontrollerad UA och utställd.
  • Honey, född 2019-01-28 egen uppfödning, dotter till Lollo och Sigge (egen uppfödning)
  • Sedrik, född 2016-01-14, en härligt och fin kille som kommer från Tjeckien. Bor hos fodervärd. Hälsokontrollerad ua och Utställd.

    Jag är medlem i Svenska Kennelklubben, Svenska Pudelklubben och följer deras krav och rekommenderade hälsotester, Svenska Brukshundsklubben där vi har tävlat en del.
    Vi har godkännande från Länsstyrelsen i Uppsala att bedriva kennel, kennelnamnet är godkänt av FCI och SKK.
Warning: Division by zero in /storage/content/26/160926/timmred.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1439

Comments are closed.