BPH

Ett relativt nytt begrepp i hundvärlden är BPH (Beteende och Personlighets Beskrivning Hund). Det har inte funnits något motsvarande MH för “vanliga” hundar tidigare. Mina två äldre hundar Totte o Madde har gjort en MH (mentalbeskrivning Hund) Den har tyvärr inte varit så bra för sällskapshundar eftersom den har varit gjord för brukshundar. En pudel gillar tex inget vidare att gå ifrån sin ägare flera tiotals meter bort till en främmande person och leka med den. Inte heller att ta en kamptrasa som är lika stor eller tom större än den själv och vilja kampa/leka. BPH testen ska vara mer anpassad till hundens storlek od och vilken ras. Annars är testen rätt lika, skott finns med och plötsligt uppdykande av föremål osv.

Varför vill man ha sin hund mentalbeskriven? Man vet väl…
Själv har man ofta en uppfattning om hur ens hund kommer att reagera i vissa situationer, men man kan bli förvånad över hur fel man kan ha. Ofta positivt och det är alltid roligt att få någon annan som bedömer ens hund.

Här är Svenska Kennelklubbens länk till just BPH

Warning: Division by zero in /storage/content/26/160926/timmred.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1439

No Responses

Leave a Reply