Är du intresserad av någon av våra valpar? Det går inte att tinga någon valp innan kullen är född, valparna måste ha hunnit bli någon vecka eller två. Tingning bekräftas alltid med ett avtal. Det är alltså ingen idé att skicka in intresseanmälan innan. Se mer information nedan

Maila till kennel@timmred.se: (Jag brukar svara på mail inom 2dygn. Om du inte fått svar skicka ett PM via Facebooks messengertjänst. SMS till 0766344111 går också bra. Glöm inte att ange ditt namn + telefonnummer, anonyma sms (där bara ett telefonnummer syns) slängs direkt. Säkrast är dock mail. Hinner oftast inte svara i telefon. Jag måste prioritera tik + valpar + övrig flock.

Namn
Adress
Telefonnummer
Mailadress
Önskat kön. Ange det i ”subjekt/ämne” i mailet….lättare för mig att ha överblick.
Information om er och hur hundens liv kommer att se ut, både som valp och sedan som vuxen.
Vad du har för hunderfarenhet sedan tidigare
Har du haft pälsras tidigareHur tänker du kring pälsvård
Vad har du för planer och mål med din hund
Varför föll valet på Pudel (roligt att veta :))

Jag är noga med var mina valpar hamnar, de är ju mina ögonstenar och jag vill att de får det allra bäst, därför är det viktigt att du har tänkt igenom ditt valpköp ordentligt. Kommer det att fungera i din familj, eventuellt flock (andra djur), har ni barn med egna aktiviteter, arbete? Finns den tid en valp behöver? Hur tänker ni ordna så den inte behöver vara ensam så länge?

Nu i corona-tider kan det vara svårare att ordna besök, naturligtvis ska vi träffas och ni vill ju självklart se valparna men det kommer att ske utomhus och då är vi ju mer väderberoende. Det kan heller inte bli upprepade besök. Jag tillhör en högriskgrupp, därför följer jag Folkhälsomyndigheten och SKK-s rekommendationer.

Det finns ingen turordning/ kö-lista, men maila in ditt intresse till “kennel@timmred.se“. Jag brukar svara på mail inom 2 dygn. Om du inte fått svar skicka ett PM via Facebooks messengertjänst. Hinner oftast inte svara i telefon. Jag måste prioritera tik + valpar + övrig flock.

Vi förbehåller oss rätten att välja köpare. Vi bokar oftast in fler familjer till samma valp. Det är först efter vi har träffats som familj bestäms. Det ska kännas bra både för valpköpare och oss. Valpen får flytta till den där den får det allra bäst, helt enkelt. Man får ibland välja valp, men det är ju inte möjligt att alla får det…alla kan ju inte komma först o samtidigt 🙂 Och jag vill ju inte heller ha huggsexa här 🙂

När vet man vilken valp man får? Val av valp, eller som det oftast blir, tilldelning vill jag ska ske så sent som möjligt, de bör alltså ha kommit lite längre i utvecklingen. Ofta får man inte välja alls pga att hanhundsägaren kanske vill välja först och inte bestämmer sig förrän väldigt sent. Eller så vill jag spara en till vidare avel och då vill jag också vänta så länge som möjligt. Det är inte bara utseendet som är viktigt, temperamentet är nog så viktigt. Egenskaper man ser först lite senare.

När valparna är ca 3-4 veckor går jag igenom mailen igen. När vi hittar familjer vi tror på blir man kontaktad och vi kommer överens om en träff. Vi vill ju gärna träffa er och ni oss säkert och sist men inte minst valparna innan vi går vidare. Först då kan man tinga en valp förutsatt att vi båda finner att det blir kanonbra. För att bekräfta bokningen vill jag ha en handpenning (15% av köpeskillingen). Kvitto och köpekontrakt upprättas därefter.

Valpen får tidigast lämna sin mor när den är åtta veckor, enligt Jordbruksverket, jag kan låta någon stanna något längre beroende på hur färdiga jag tycker de är.

Jag bokar veterinärbesiktning till kullens 8 veckorsdag. Därefter har man 7 dagar på sig att hämta sin valp (veterinärsintyget får inte vara äldre än 7 dagar för att försäkringen ska gälla). Kan man av någon anledning inte hämta valpen inom den tiden kan jag självklart ha den kvar under en rimlig tid naturligtvis efter överenskommelse. Jag upprättar då ett inackorderingsavtal.