Kennel TIMMRED

Kenneln drivs av Monica. Vi bor i ett torp på landet strax utanför Enköping och våra hundar lever med oss i vår vardag. Hundar har vi haft i många år men med ett längre uppehåll då vi har jobbat mycket har det tyvärr inte funnits plats för hund. Efter att jag fått ett avtalserbjudande såg jag chansen att äntligen bli hundägare igen. Det började med en bordercollie och sedan kom det en pudel in i vårt liv och sedan var vi fast. En pudel är som potatischips man måste bara ha fler.

Vi föder upp aprikos och röd dvärgpudel i liten skala. Syften är att få fram rastypiska,friska, sunda och arbetsglada dvärgpudlar. Mentaliteten tycker vi är viktig och våra hundar har därför känd mentalstatus. Eftersom vi är skogsmänniskor gillar vi att pälsen är lättskött så utställning är inte prioriterat. Våra hundar har dock fått fina bedömningar på de få utställningar de varit på.

Våra hundar tränas i agility, rallylydnad, spår och lite andra sporter. Pudeln kan man använda till mycket 🙂 Enormt arbetsglada.

Kenneln består av:

 • Vår fina bordercollie Ace, till vardags Mattsson född 2009
 • Totte, röd dvärgpudel, född 2010
 • Madde, aprikos dvärgpudel, född 2011
 • Kelly, född augusti 2012. En fin trevlig pigg tik. Mild i temperamentet. Hälsokontrollerad UA och Utställd.
 • Alex, en liten röd rolig och fin kille. född 2015-08-04. Alex är dvärg. Bor hos fodervärd. Hälsokontrollerad UA och utställd.
 • Lollo, en aprikos mellanpudel. Född 2016-06-01. Lollo är en mjuk, förig tjej som gärna jobbar och vill vara till lags. Hälsokontrollerad UA och utställd
 • Vivi, född 2017-05-27 egen uppfödning, Tottes och Maddes dotter. Vivi är en mycket smart lite tjej som vet hur hon ska ta sig fram här i världen. Hälsokontrollerad UA och utställd.
 • Honey, född 2019-01-28 egen uppfödning, dotter till Lollo och Sigge (egen uppfödning). Honey är också en mjuk, smart tik som gillar att klättra, hoppa och är mycket duktig på att röra sig. Skulle nog göra sig bra som agility/parkour hund. Utställd och Hälsokontrollerad UA
 • Sedrik, född 2016-01-14, en härligt och fin kille som kommer från Tjeckien. Bor hos fodervärd. Hälsokontrollerad ua och Utställd.
 • Ozzy, född 2018-12-12, sonson till vår Totte, bor hos fodervärd. Ozzy är en vacker röd mellanpudel med en underbart temperament. Utställd och hälsokontrollerad UA

  Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Pudelklubben och följer deras krav och rekommenderade hälsotester, Svenska Brukshundsklubben där vi har tävlat en del.
  Vi har godkännande från Länsstyrelsen i Uppsala att bedriva kennel, kennelnamnet är godkänt av FCI och SKK.
  Vi har SKKs uppfödarutbilning.