Klippa hundens klor

Kan man inte klippa sin hunds klor själv MÅSTE man be om hjälp!! Viktigt att klorna BLIR klippta så inte hunden får fel benställning med smärta som följd. Och långa klor GÖR ont och ställer till besvär. De kan fastna i något som gör att klohylsan slits av och det är mycket smärtsamt och dessutom en dyr affär eftersom veterinär måste anlitas. Alla trim och de flesta veterinärmottagningar har kloklippning till en rätt överkomlig summa. Så räds inte att be om hjälp det är mycket vanligt.

Många tycker det är svårt för att hunden inte kan vara stilla. Det är ju ett problem i sig. Där får man ta till alla knep som finns. Viktigt är att hunden inte bestämmer och vinner genom att vara bråkig. Man slutar inte när den bråkar utan först när den är stilla och fin. Gör ingen grej av det heller utan börja som om det vore vardagsmat.

Själv tycker jag inte att det så svårt, bara man ser. Hur långt kan man klippa utan att klippa i pulpan? Det finns så många kloka råd överallt och alla ger ungefär samma resultat. Klipp ofta och klipp inte i pulpan. Det sista är ju informativt… Men VAR är den då? På svarta klor är det riktigt svårt att se. Bra ljus och vänd upp baksidan av tassen så du ser riktigt.

Jag inhandlade ett par starka förstoringsglasögon och en bra lampa och det har jag verkligen inte ångrat. Det känns så mycket bättre när man ser vad man gör. Sedan har jag tränat att klippa lite i taget och där tog jag en liten brun trädgren och skalade en mm sedan en halv mm, bara för att lära mig hur klotången tog. Som tur är har jag hundar som är lika stilla som denna lilla gren 🙂

Jag har sökt en del på nätet för att kunna visualisera hur det ser ut och var man kan klippa. Jag har faktiskt hittat några bilder, där ser man faktiskt riktigt bra.